SM-SYSTÉM+ rehabilitační cvičení na celou páteř a velké klouby

SM-SYSTÉM+ rehabilitační cvičení na celou páteř a velké klouby

CO JE SM-SYSTÉM:

Metoda ''SM-systém'' neboli Stabilizační a Mobilizační systém se opírá o 30 let postupného vývoje a 25 let klinických zkušeností s tímto cvičením u pacientů s bolestmi páteře v bederní, hrudní i krční oblasti, u pacientů s akutním výhřezem ploténky a u skoliózy. Cvičení se skládá ze sestavy cviků dle MUDr. Richarda Smíška, které pomáhají správně aktivovat spirální svalové řetězce a tím umožňují protahovat páteř směrem vzhůru a zajistí tak ploténkám mezi obratli dostatečný prostor pro léčbu a regeneraci. Díky špatným návykům máme spirální svalové zřetězení ochablé a zároveň velmi přetěžované vertikální svalové zřetězení, které způsobují stlačování obratlů k sobě a meziobratlové ploténky jsou namáhány.

KDO MŮŽE CVIČIT:

Cvičení je vhodné pro kohokoliv ve věku od 5 do 100 let:) (děti, ženy, senioři, těhotné, sportovce...). Cvičení je také velmi vhodné pro lidi s problémy bolestí zad nebo těm, kteří chtějí bolestem zad předejít. Cvičení má také velký význam u prevence a léčby velkých kloubů (kloub kyčelní, kolenní a ramenní kloub).

Rehabilitační cvičení ovlivňuje pozitivně bolesti u onemocnění páteře, kloubů a upravuje svalové dysbalance.

KDY:
každý čtvrtek od 18:00 do 19:00 hodin (začátek po naplnění kurzu )
Cena:
1200 Kč / kurz

KDO JE PETR ŽÁČEK:

''Celý život se věnuji pohybu, lidskému tělu, sportu, zdraví. Vystudoval jsem VŠ v oblasti fyzioterapie a rehabilitace, které se profesně věnuji několik let. V několika posledních letech je můj zájem směřován také alternativním směrem (jóga, meditace, spiritualita, racionální výživa) a baví mě objevovat a zkoušet nové, netradiční metody, postupy, hlavně v oblasti cvičení, ale také výživy a doplňků v co nejčistší podobě... a pravidelně se v těchto oblastech vzdělávám. Hýbat se lze s radostí a nejlépe kvalitně :-)''